Mezuniyet Heyecanı

Herkese merhaba!

Yazın yaklaşması ile havalar günden güne ısınırken, birçok ögrenci için mezuniyet telaşları da başlıyor. Yoğun bir eğitim döneminin tüm yorgunluğunun atıldığı, mezun olmanın tatlı heyecanının yaşandığı o gecede ne giyileceği de tabiki en önemli konulardan biri. Genç kızlar mezuniyet elbiselerini seçerken fikir alsalar bile yine de son kararı kendileri vermek istiyor. Peki ya minik öğrenciler?

''Okul Balosu''
Mezuniyet heyecanı başladı

Küçüklerin mezuniyet törenlerinde ve okul balolarında ne giyeceklerinden tabiki anneleri sorumlu oluyor. Bu tatlı sorumluluk bazen annelerin kararsızlık yaşamasına neden olabiliyor. Kimi anneler birçok alternatif arasından doğru elbiseyi seçmenin zor olduğundan yakınırken kimi anneler ise çocuklarına uygun bir elbise bulamadıklarından şikayetçi olabiliyor. İşte biz de bu yüzden annelerin işini kolaylaştıracak bazı pratik öneriler hazırladık.

  • İlk adım çocuğunuzun en sevdiği renkleri belirlemeniz. Ondan en sevdiği 3 rengi beğeni sırasına göre sizin için sıralamasını isteyebilirsiniz. Böylece seçeceğiniz elbisenin rengi konusunda fikir edinmiş olursunuz ki bu alışverişte alternatiflerinizi azaltacağından işinizi oldukça kolaylaştırır.

  • İkinci adım ise çocuğunuzun vücut yapısına uygun modeli ana hatları ile belirlemek. Örneğin çocuğunuz yaşıtlarına göre daha zayıf yapılı ise askılı modeller yerine tercihinizi bedenli, yakası daha kapalı modellerden yana kullanırsanız, olduğundan daha zayıf görünmesini engellemiş olursunuz. Yine beli kalın bantlı, kemerli modeller de zayıf çocuklar için doğru bir tercih olacaktır. Eğer çocuğunuz kilolu ise belden dikişli olmayan geniş kesimli elbiseler veya robalı elbiseler karın kısmını örteceğinden çocuğunuz olduğundan daha zayıf görünecektir.

  • Üçüncü adıma geldiğinizde renk ve elbise modelinin ana hatlarına karar vermiş olduğunuz için işiniz daha da kolaylaşmış olmalı. Şimdi sıra elbisenin üzerinde hangi tarz aksesuarları görmek istediğinizde..Çocuğunuz çiçek desenlerinden hoşlanıyor ise çiçek süslü elbiselere, daha sade elbiselerden hoşlanıyor ise kumaş aksesuarlı elbiselere yönelebilirsiniz. Süslü modeller onun pek tarzı değildir diyorsanız, a pile elbiseleri ve tül elbiseleri tercih etmenizi öneririz. Bu modeller kendiliğinden şık bir hareketliliğe sahip olduğundan çocuğunuz için aradığınız şıklığa bu sayede aksesuarsız da sahip olabilirsiniz!

Okul balolarının tüm prens ve prenseslerini kutlar, nice başarılı yıllar dileriz!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *